A tolóajtós zuhanykabinok régi építésű lakásokba is illenek

ápr 15, 2024 | Tolóajtós zuhanykabin

A tolóajtós zuhanykabinokkal szinte minden fürdőben szembe találkozunk. A leggyakoribb terek közé mégis a kicsi alapterületű fürdők tartoznak.

A zuhanykabin az a szaniter, amit egyre többen preferálnak a káddal szemben vagy nem akarnak lemondani róla és a kád mellett ilyen szanitert is telepíttetnek. A kád egyértelműen kényelmesebb, ám sokkal több helyet foglal el a térből. A régi építésű ingatlanok lakásaiban még ott is kádakba lehet botlani, ahol a fürdő egyébként nem nagyobb, mint egy nagyobb kamra.

Nem meglepő, ha a régi építésű lakások új tulajdonosai nem tudnak ellenállni a kísértésnek és a kádat zuhanykabinra cseréltetik. Habár a kád is elfér a maga régi helyén, nem biztos, hogy egyéb, nélkülözhetetlen fürdőszobai berendezésnek, ami korábban nem volt még használatban, már jut hely. Ilyen mondjuk a mosógép vagy szárítógép is. A kád helyett beépített zuhanykabin mellé jut szabad tér is a további berendezések elhelyezéséhez.

Kisebb szaniter, több hely

A zuhanykabin önmagában még nem jelent teljes és hatékony helykihasználást. A kabin részleteire is ügyelni kell, ha a fürdő valóban picike tér és minden centiméter számít. A tolóajtós változatokat mindenképpen érdemes számításba venni, ha el akarja kerülni a nyíló ajtók okozta kellemetlenségeket a felújítási munkálatokat követően.

Az eltolható ajtókkal felszerelt kabinokat már nem érheti semmilyen kritika, hiszen csak maga a kabin az, ami helyet foglal. Az ajtókba nem lehet beleakadni, beleütközni, nem okoznak sérülést a bútorokban stb. Az így nyert hely és biztonság már ki tudja váltani a kád elvesztésével járó hátrányokat.

tolóajtós zuhanykabin

A tágasabb és világosabb, kis fürdőszoba nemcsak az új szaniter beépíttetésével érhető el. Érdemes további lépéseket is tenni a kellemesebb összhatásért. A nagy tükrök felszerelése, a fehér szín használata vagy a több irányból érkező mesterséges fények használata is segíti a fürdőszoba karakterének megváltoztatását.

Milyen szaniter kerüljön a fürdőbe?

Az egyik fő kérdés az, hogy a régi kád helyébe milyen kabin kerüljön. A zuhanykabin hagyományosan szögletes modellekkel jelenik meg a legtöbb fürdőszobában. Ezen kívül vannak még lekerekített sarkokkal készíthető kabinok is, ahogyan az aszimmetrikus zuhanyfülke sem számít ismeretlennek.

A zuhanykabin általában a sarokba kerül, mert ott tud megvalósulni a legjobban a helykihasználás elve. Mindegyik változat esetében lehetőség van az egyéni preferenciák alapján alakítani a szaniterek tulajdonságain. A standard mérethez nem kell ragaszkodni, ha valaki nagyobb teret szeretne a zuhanyzáshoz biztosítani.

tolóajtós zuhanykabin

A zuhanykabint fel lehet szerelni többféle zuhanytálcával és többféle szerelvénnyel, illetve plusz masszírozó fejekkel, akár kis, lehajtható ülőkével is. A kádhoz képest tehát egy jóval sokoldalúbb, jól kihasználható és nem utolsósorban élménydúsabb szanitert kapunk.

Vásárlás vagy rendelés?

A fürdőszoba korszerűsítés kivitelezésénél is kettő lehetőségből tud válogatni a lakás tulajdonosa. Meg tudja vásárolni az új szanitert vagy pedig a tolóajtós zuhanykabin készítés mellett dönt. A vásárlás csak néhány kattintás és egy kiszállítás, gyorsabb és olcsóbb is, ám nem biztos, hogy maradéktalan elégedettséget jelent a vásárló számára. A zuhanykabin tervezett és legyártott modellje ugyan valamivel drágább, de mindenképpen garantálja, hogy minden igénynek meg tud felelni a zuhanykabin.

Keressen minket bizalommal, ha úgy döntött, hogy megéri Önnek egy új zuhanykabin elkészíttetésére beruházni! A részletekkel kapcsolatban egyik kollégánk tud felvilágosítással szolgálni a megadott elérhetőségeink bármelyikén.

Kapcsolódó cikkek:

Kádparaván készítése: a választás szempontjai

Kádparaván készítése: a választás szempontjai

A kádparavánok olyan kiegészítő elemek, amelyek tökéletes megoldást kínálnak a fürdőkád és zuhanyzó „egyesítésére”. A fürdőszoba tervezése és kialakítása során fontos szempont az esztétika és a funkcionalitás összehangolása. A kádparavánok nem csak esztétikusak és...

Hová érdemes megrendelni a kádparaván készítést?

Hová érdemes megrendelni a kádparaván készítést?

A kádparaván egy praktikus fürdőszobai kiegészítő. Már csak az a kérdés, hogy Önnek való e és ha igen, melyik típus kerüljön a fürdőbe? Mire jó a kádparaván? A kádparaván azokban a fürdőszobákban kap funkciót, ahol kád vagy kád is megtalálható. Egy üvegből készült...

Egyedi zuhanyfal készítése: tippek és ötletek

Egyedi zuhanyfal készítése: tippek és ötletek

Az egyedi zuhanyfal készítése minden szempontból fel tudja dobni a fürdőszobát, de hogy érdemes nekivágni a tervezésnek? Most ebben segítünk! A fürdőszoba kialakításának nagy kérdése hosszú évekig az volt, hogy kád vagy inkább zuhanykabin legyen a helyiség központi...