Egyedi zuhanyfal készítése: kényelem és szabadság

máj 24, 2024 | Zuhanyfal

Egyedi zuhanyfal készítése is szerepel a szolgáltatásaink között. Miért éri meg tervezett kiegészítőt rendelni a fürdőjébe?

Kezdjük a legelején és beszéljünk arról egy kicsit, hogy mi is pontosan a zuhanyfal! A zuhanyfal nem más, mint a zuhanykabin egy alternatívája, szintén a szaniterek közé sorolható. A legtöbb fürdőben még mindig a kád vagy a hagyományos zuhanykabin számít az uralkodó szaniter típusnak.

A zuhanyzáshoz lényegesen kevesebb helyre van szükség, mint a fürdőzéshez. Ahol az is számít, hogy mennyi helyet foglal a fürdő berendezése és mennyi hely marad szabadon, ott a zuhanyzás kerül előtérbe. A kádas fürdőzés élményét nem mindenki szeretné első helyre sorolni a komfortos fürdőszoba használatával szemben.

Óriási előnyt jelent az a tény, hogy maga a zuhanykabin egy állóhelyet foglal el csupán. Számolni kell azonban a szaniter alkotóelemeivel, mert a zuhanytálca és a kabin fala is elvesz a térből. Van egyéb alternatíva a zuhanyzáshoz tervezett szaniterre, mint a kabin? Természetesen van, ugyanis a zuhanyfalat egyre többen veszik fel a listájukra.

A zuhanyfal más, mint a kabin

A zuhanyfal a létező legegyszerűbb változata egy szaniternek, hiszen szinte egyetlen üvegfal alkotja az egészet. Az üveget egy vagy több elem rögzíti a falhoz, attól függően, milyen elhelyezést kap, de többnyire a sarokba pozicionálják.

A zuhanyfal kedvelői kiemelik a szaniter egyik fő tulajdonságát, a nyitott elrendezést. A zuhanyzás sokkal szabadabban történik, mert nem kell állandóan a zárt kabin falai miatt üvegbe ütközni. Kényelem és felszabadultság jellemzi egy walk in zuhanyzó használatát, amiben egyszerre akár többen is el tudnak komfortosan férni.

Egyedi zuhanyfal készítése

Attól nem kell tartani, hogy elázik a fürdő, ehhez pedig nincs szükség a gyors vagy óvatos zuhanyzásra. A szakértelemmel végzett kivitelezés ügyel a padlózat lejtésére és a folyóka elhelyezésére. A zuhanyfal készítés minden kérdésében rendelkezünk tapasztalattal, amit az ügyfelek számára tudunk kamatoztatni.

A zuhanyfal teljesen személyre szabható

Egyedi zuhanyfal készítése

Egy laikus azt gondolná, hogy egyetlen üvegfalon nem nagyon lehet mit változtatni, tehát minden zuhanyfal teljesen egyforma. Ezt most azonnal meg tudjuk cáfolni, mert sokféle zuhanyfalat készítettünk már. Mi alapján lehet egy ilyen szaniter eltérő a többi zuhanyfaltól?

  • Méret: a fürdőszoba adottságai és a megrendelők igényei alapján lehet kialakítani, hogy mekkora területet határoljon körbe a fürdő fala és a zuhanyfal.
  • Elhelyezés: a zuhanyfal kaphat több falat is, de mindegyikben közös, hogy nem rendelkeznek ajtóval vagy hagyományos kerettel.
  • Alapanyag: a zuhanyfal alapanyaga lehet üveg és lehet plexi is. A plexi olcsó, bírja az ütéseket és nem utolsósorban kedvező az ára. Az edzett üveg erős, elegáns külsővel bír és megőrzi az eredeti külsejét, anélkül, hogy besárgulna.
  • Mozgatás: a zuhanyfal mozgathatósága lehet fixen rögzített, de akár mozgatható is, így amikor nem használják éppen, be lehet hajtani a fal mellé és több szabad helyet felszabadítani.

Egy új és egyedi tervezésű zuhanyfal készítése nem vesz igénybe hosszú időt, ennek köszönhetően a fürdőszoba is gyorsan elnyeri a végső állapotát. Építkezés, felújítás esetén is érdemes a személyre szabott termékekre voksolni. Hosszú távon elégedett lesz a választásával, különösen akkor, ha az valóban egy minőségi munka.

Keressen minket bizalommal, ha fürdőszoba szaniterből a saját igényeihez tervezett darabot szeretne beszerezni! A kollégánk összeállítja Önnek a személyre szabott árajánlatot és hamarosan megkezdődhet a szaniter megtervezése is.

Kapcsolódó cikkek:

Kádparaván készítése: a választás szempontjai

Kádparaván készítése: a választás szempontjai

A kádparavánok olyan kiegészítő elemek, amelyek tökéletes megoldást kínálnak a fürdőkád és zuhanyzó „egyesítésére”. A fürdőszoba tervezése és kialakítása során fontos szempont az esztétika és a funkcionalitás összehangolása. A kádparavánok nem csak esztétikusak és...