Egyrészes kádparavánnal teljes lesz a kád!

jún 23, 2021 | Kádparaván

Egyrészes kádparavánt bármelyik kádra lehet rögzíteni, ha a tulajdonos azt szeretné, hogy fürdés közben ne ázzon el a vizesblokk. Sok fürdőszobában fürdőkádat használnak és ahol ehhez a szaniterhez van elég tér, ott érdemes is kihasználni a lehetőséget. A zuhanykabinnal szemben azonban van egy hátránya a kádnak, mégpedig az, hogy nem veszik körbe üvegfalak, emiatt pedig könnyen a fürdőszoba padlóján landol a fürdéshez használt víz egy része. A vizes fürdőszoba padló komoly kockázattal jár, könnyen elcsúszhat rajta a család bármelyik tagja, különösen a gyerekek.

A kádparaván használatával csökkenteni lehet az elcsúszásból eredő balesetek kockázatát és  biztonságosabb fürdőszobát lehet használni minden egyes nap. A kádparavánokból többféle létezik, a legalapvetőbb típusuk az egyrészes kádparaván. Az egyrészes kádparaván fixen rögzített üveg falat jelent, amit a kád egyik végébe szerelnek fel. A fix rögzítés azzal jár, hogy a kádparavánt nem lehet mozgatni. Ahol gyerekek pancsolnak, ott ez előnyös tulajdonság, nincs esély arra, hogy becsípjék az ujjukat vagy esetleg kiessenek a fürdőkádból.

Az egyrészes kádparaván nemcsak biztonságot ad, de egy plusz, dekoratív kiegészítővel is fel tudja ruházni a fürdőszobát. Ahol zuhanykabin is van a kád mellett, ott szépen harmonizál az üveg a szaniter falaival. Az egyrészes kádparaván egyedileg készül, a megrendelő elképzelései alapján és a tulajdonos fürdőszobájára szabva. Méretben, magasság, szélesség szempontjából is egyedi lesz, de akár arra is van lehetőség, hogy az üveg típusát is meghatározza a megrendelő. Az üveg lehet egyszerű, átlátszó, az ablakhoz hasonló, de kaphat díszítést is vagy el lehet látni olyan réteggel, ami megakadályozza a belátást.

Az egyrészes kádparavánt el lehet távolítani, ha úgy döntenek, hogy nem szeretnék tovább használni, nem marad nyoma a kádon vagy a falakon. Légies, elegáns, stílusos kiegészítő, ami a fürdőszobát szépen ki tudja egészíteni és a víztócsáktól is megóvja. Fürdés vagy zuhanyzás, nem kell választani a kettő között!

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan válasszunk kádparavánt?

Hogyan válasszunk kádparavánt?

A kádparaván nem csupán a zuhanyfülke helyettesítésére és a helyszűke megoldására szolgál, de egyben stílusos kiegészítője is a modern fürdőszobáknak. A fürdőszoba a lakás egyik olyan helyisége, ahol a funkcionalitás és az esztétika egyaránt fontos szerepet játszik. A...

Egy zuhanyfal alkotja a besétálós zuhanyzót

Egy zuhanyfal alkotja a besétálós zuhanyzót

A zuhanyfal a minimalista fürdő hangsúlyos, mégis kifinomult kiegészítője. Egyetlen fal egy komplett szanitert jelent. A kádas fürdők jelentik a vágyak netovábbját a legtöbb otthontervező számára, ám a fürdőszobák gyakran túl kicsi alapterületet kapnak ehhez. A fürdő...