Hová érdemes megrendelni a kádparaván készítést?

jan 15, 2024 | Egyéb kategória

A kádparaván egy praktikus fürdőszobai kiegészítő. Már csak az a kérdés, hogy Önnek való e és ha igen, melyik típus kerüljön a fürdőbe?

Mire jó a kádparaván?

A kádparaván azokban a fürdőszobákban kap funkciót, ahol kád vagy kád is megtalálható. Egy üvegből készült szerkezetről van szó, ami a szaniter oldalához csatlakozik, de legtöbbször a falhoz rögzítik. Az üvegfal feladata, hogy a zuhanyzás közben kifröccsenő vizet felfogja.

A kád eredetileg habfürdőzésre tervezett szaniter, ám gyakran használják zuhanyzáshoz is. A kádban történő zuhanyzásnak megvan az a hátránya, hogy a víz egy része a fürdőszoba padlóját fogja benedvesíteni. A zuhanykabinokat eleve üvegfalakkal tervezik, hogy kivédjék a mini árvizet. A kád funkciója pedig nem felel meg ennek az elvárásnak.

Kinek való a kádparaván?

Ennek a fürdőszobai kiegészítőnek a használata természetesen nem kötelező, csupán javasolt. Rengeteg fürdőben nem is látni a falra szerelt üveglapot. Érdemes mérlegelni, hogy egy ilyen befektetésre szánni megéri e. A fürdőszoba komfortját képes e javítani egy ilyen kiegészítő?

Azokban a fürdőszobákban, ahol csak kád van és nincs igény zuhanykabinra is, indokolt lehet a paraván felszereltetése. A kádat többnyire zuhanyzásra használja és csak alkalmanként vesz benne fürdőt? A paravánnal könnyebb szárazon tartani a helyiség többi részét, a burkolatot és a bútorokat. Van kisgyerek vagy idősebb személy a családban? A paraván a biztonságosabb fürdésben is segíthet, mert támaszt tud nyújtani egy csúszós felületű szaniternél.

Kádparaván készítése

Felmerül a zuhanyfüggöny használatának lehetősége is. Könnyű, színes, stílusos kiegészítő, ami feldobja a fürdőt. Mégis sokan ellene szavaznak, mert egy idő után elhasználódik, a takarítása nagyon macerás és a víz nyomot hagy rajta.

Milyen kádparaván típusok elérhetőek?

A kádparaván készítése nem csak egyféle fürdőszobai kiegészítőre szorítkozik. A paravánból a vásárlói igényekhez igazodva, több fajtát is gyártanak. Alapvetően, kettő típus létezik, a fixen rögzített és a mozgatható kádparaván.

Kapható standard változatban, ami már kész állapotban megvásárolható, de egyedileg tervezett termékek megrendelésére is van lehetőség. Az egyedi kádparaván ára valamivel magasabb ugyan, de cserébe minden részlete tökéletesen egyezik a vásárló igényeivel.

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy kádparavánnak?

Az egyedi modellek elkészítéséhez minden egyes kérdésre választ kell adni. A tervezéshez szükség van arra, hogy az ügyfél döntsön a kádparaván jellemzőiről. A fix paraván lényegét nem kell magyarázni: az üvegfal a kád oldalának egy részét fedi le, nem lehet nyitni vagy eltolni.

A nyitható paraván kifelé mozdul, így szabad helyre van szüksége a mozgatáshoz. Zuhanyzáshoz behajtható, fürdésnél vagy takarításnál pedig kihajtható. Igény szerint befelé hajló üvegfalak is készülhetnek.

Kádparaván készítése

A harmadik típus az eltolható változat, ami több verzióban is megvalósítható. A kádparaván kaphat fix elemet, amit egy eltolható rész egészít ki. A teljes kádparaván szerkezete lefedheti a kád oldalát vagy annak csak egy részét. Ott is beszerelhető, ahol a nyitáshoz nincs elég hely vagy nem szeretnék az üveglapot kerülgetni.

Az ideális kádparaván rendelkezik vízlepergető bevonattal, könnyen és idő hatékonyan tisztítható. Biztonságos zuhanyteret teremt a kádban, elválasztja a fürdő többi részétől a szanitert. Stílusban és dizájnban igazodik a helyiséghez.

Terveztesse és készíttesse velünk az új fürdőszobai kiegészítőjét! Kérjen ajánlatot a weboldalunkon szereplő elérhetőségeken!

Kapcsolódó cikkek:

Egyedi zuhanyfal készítése: kényelem és szabadság

Egyedi zuhanyfal készítése: kényelem és szabadság

Egyedi zuhanyfal készítése is szerepel a szolgáltatásaink között. Miért éri meg tervezett kiegészítőt rendelni a fürdőjébe? Kezdjük a legelején és beszéljünk arról egy kicsit, hogy mi is pontosan a zuhanyfal! A zuhanyfal nem más, mint a zuhanykabin egy alternatívája,...