Miért jó és hogyan lehet még jobb a zuhanyfal?

febr 27, 2023 | Zuhanyfal

A zuhanyfal számtalan előnyét Ön is megtapasztalhatja, ha ezt a megoldást választja, és mutatjuk azt is, milyen trükkökkel lehet még tökéletesebbé tenni a fürdőszobát!

Ha figyelemmel kíséri a fürdőszoba trendeket, tudja, hogy a kádak népszerűsége ugyan töretlen, de egyre többen választanak zuhanykabint, ezek mellett pedig megkezdték hódító útjukat a zuhanyfalak is. Ezen belül kifejezetten izgalmas megoldás az úgynevezett walk-in típus, ami lényegében egyetlen, jól elhelyezett üvegfalat jelent. Miért jó választás egy ilyen konstrukció?

Lenyűgöző látvány:

A zuhanyfalak legnagyobb előnye kétségkívül a kifinomult elegancia, ami első pillantásra lenyűgözi azt, aki belép a fürdőszobába. Egyszerű, mégis látványos megoldás ez, amivel egységessé tehető a helyiség, ráadásul optikailag nagyítja is a teret.

Egyszerűség és biztonság:

Nincsenek küszöbök, vagyis nem kell attól tartani, hogy egy óvatlan mozdulatból baleset lehetne. Ez egyfelől kényelmes, másfelől pedig megkönnyíti a tisztálkodást, így időseknek, kerekesszékeseknek is jó választás.

Praktikusság:

Zuhanyfallal a takarítás egyszerűbb, mint valaha, mivel egyetlen üvegfelületről van szó, nincsenek tehát elérhetetlen, nehezen tisztítható részek. Ezen felül búcsút lehet inteni a penésznek, a fürdőszobák legnagyobb ellenségének is.

A számtalan előny ellenére akad azonban néhány lehetséges hátrány, ám okos tervezéssel ezek is elkerülhetőek:

  • Amit néhányan kiemelnek, az a csúszásveszély, aminek ennek elejét lehet venni a lefolyó irányába lejtő padlókialakítással és csúszásmentes járólapokkal.
  • Szintén fel szokott merülni a hideg légáramlás okozta kényelmetlenség, amit kisebb fallal lehet megakadályozni, és be lehet vetni a padlófűtést is.

Ha mindezek alapján úgy véli, hogy Önnek is erre a megoldásra van szüksége, ránk számíthat! Szívesen segítünk a tervezésben és vállaljuk a gyártást is, egyedi, fürdőszobára szabott megoldásokkal, hogy az eredmény minden szempontból tökéletes legyen. A zuhanyfal ára miatt sem kell aggódnia, ha ránk bízza a munkát, még a költségeket illetően is jól jár. Várjuk megkeresését!

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan válasszunk kádparavánt?

Hogyan válasszunk kádparavánt?

A kádparaván nem csupán a zuhanyfülke helyettesítésére és a helyszűke megoldására szolgál, de egyben stílusos kiegészítője is a modern fürdőszobáknak. A fürdőszoba a lakás egyik olyan helyisége, ahol a funkcionalitás és az esztétika egyaránt fontos szerepet játszik. A...

Egy zuhanyfal alkotja a besétálós zuhanyzót

Egy zuhanyfal alkotja a besétálós zuhanyzót

A zuhanyfal a minimalista fürdő hangsúlyos, mégis kifinomult kiegészítője. Egyetlen fal egy komplett szanitert jelent. A kádas fürdők jelentik a vágyak netovábbját a legtöbb otthontervező számára, ám a fürdőszobák gyakran túl kicsi alapterületet kapnak ehhez. A fürdő...